In an exhibition on architecture it is rare that a building can be shown to scale. Often, drawings and models of future structures must placate the viewer’s imagination. It is, therefore, particularly significant that we have been able to once again erect a key work by architect Sou Fujimoto, the so-called Final Wooden House, in the Kunsthalle Sculpture Park—and not only because he received an international architecture prize in 2008 for this work, but above all, because it makes it possible to experience something of the concept of space that distinguishes Fujimoto’s oeuvre.
What seems from the outside to be a cubical, basic, geometric shape proves on the inside to be a complicated interplay of protruding and receding beams whose function is dependent upon the viewer’s behavior; the beams are for sitting or reclining, or for use as a table or shelf—each function is determined by the user.
e-flux » Announcements

// From our friends at E-Flux

Leave a comment